Een website maken, dat kan toch iedereen?

Geplaatst op Door in Webdesign
Tags: ,

Interessant? Deel op social media!

In ons artikel over wat een professionele website voor jouw bedrijf kan betekenen hebben we de potentiële waarde van een (goede) website al uitgelegd. Nu is nog wel de vraag: Wie bouwt hem?

Tegenwoordig kan in principe iedereen met een toetsenbord en een muis een website opzetten. Maar is dit wel aan te raden als je er eigenlijk niet echt verstand van en zin in hebt? Moet je dan niet beter een professionele webdesigner inhuren om een website te krijgen waar jouw bedrijf ook écht iets aan heeft?

Een website – Een must-have

Een goede (!) website is tegenwoordig essentieel voor bedrijven. En daarbij betekent goed dat hij doet wat hij moet doen: informeren, interesseren, converteren. (Potentiële) klanten en bezoekers van je website nemen hem als uitgangspunt wanneer zij op zoek zijn naar meer informatie over een bepaald onderwerp. Zij komen bij jou om door jou te worden voorzien van boeiende content – jouw kans om jouw product of service te promoten en hen niet eerder te laten vertrekken voordat zij tenminste contact hebben opgenomen of zelfs gelijk een aankoop hebben gedaan.

Werkt een website slecht of ziet deze er niet mooi uit, wat zegt dit dan over het bedrijf? Bezoekers van een slechte website (design) zullen beginnen te twijfelen:

Zijn hun producten of diensten dan wel van professionele kwaliteit?

Voor veel bedrijven is dit de reden om een website te laten maken door de professionals.

Wat doet een webdesigner

De webdesigner is verantwoordelijk voor de vormgeving en het ontwerp van een website: letterlijk het designen van de website. De webdesigner luistert naar jouw wensen en creëert dan samen met de developer jouw website. Het grote voordeel? De website werkt naar behoren en is precies zoals jij dat wilt. Zelfs als je kiest voor een wordpress developer zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden, themes en plugins om precies die website te toveren die jij voor jouw bedrijf wilt .

De prijs van een webdesigner

Ja, waarschijnlijk is het wat prijziger dan zelf aan de slag te gaan. Echter, het gebruiken van een houtje-touwtje website kost uiteindelijk meer tijd, meer geld, meer zenuwen. Zeker wanneer er iets mis gaat, is het hebben van een professionele webdesigner belangrijk. Bij een professionele en betrouwbare designer kan je altijd met jouw vragen, wensen, aanpassingen of uitbreidingen terecht. Deze worden dan ook tijdig opgelost. Qua kosten valt het inhuren van een webdesigner ook mee. Zo zijn er veel freelance webdesigners die voor een redelijke prijs werken.

Content is net zo belangrijk

Naast de functionaliteit en het design van de website, is de content op de website net zo belangrijk. Je wilt als bedrijf dat jouw website potentiële klanten omzet in daadwerkelijke klanten. Hierin speelt de inhoud van de website een cruciale rol. Deze moet overtuigend en informerend tegelijk zijn. Ook wil je rekening houden met de SEO van je website. Dit zijn veel factoren die verwerkt moeten worden in de tekst op de website. Het is daarom verstandig om een goede tekstschrijver in te schakelen. Een copywriter weet de tekst op jouw website zo te schrijven dat deze de bezoeker begeleid en overtuigd met jou in zee te gaan.

Door wie laat jij je website maken?

Dus door wie laat jij jouw website maken? Wordt het die goedkope amateur of de professionele webdesigner? En de teksten, schrijf je die zelf of gebruik je de kennis van een ervaren copywriter. Als je echt iets met je website wilt bereiken, maak dan de keus om te investeren in de professionals.

Interessant? Deel op social media!