Hoe vind ik een goed tekstbureau?

Geplaatst op Door in Seo

Interessant? Deel op social media!

In Nederland kom je om in tekstbureaus. Hoe weet je welke goed is en welke niet? Bij welk tekstbureau krijg je waar voor je geld en welke niet? Dat is in het geheel geen gemakkelijke vraag. In dit geval gaat het eerder om welk tekstbureau aan je wensen voldoet en welke niet. Per tekst kan dat verschillen. De ene tekstschrijver is de andere niet: blogberichten verschillen van persberichten en contentmarketing is niet hetzelfde als het schrijven van informerende teksten. Waar ben je naar op zoek? Wie heb je nodig?

SEO-teksten

Voorbeeld: je hebt een website ontwikkeld met daarop informatie over vissen. Wanneer je deze informatie op grote schaal wilt delen dan wil je dat jouw website zo goed mogelijk te vinden is in zoekmachines als Google of Yahoo. Je kunt dit dan het beste bereiken door het schrijven van SEO-teksten. SEO-teksten zijn informerende teksten die een groot publiek aantrekken door middel van zoekwoorden. De kunst is om met een SEO-tekst die zoekwoorden te gebruiken waar over het algemeen naar gezocht wordt met de desbetreffende zoekmachine. Om het voorbeeld van vissen weer te gebruiken: verspreid over de hele informerende tekst laat je het (key-)woordje ‘vissen’ dan een paar keer vallen. Let op: teveel en je tekst wordt door Google of Yahoo niet geselecteerd (zoekmachines straffen keyword-stuffing af), te weinig en je website wordt niet gevonden. Je moet bij het schrijven van een informerende SEO-tekst dus op zoek naar de juiste balans tussen het gebruik van keywords en het delen van informatie. Veel tekstbureaus hebben tekstschrijvers in dienst die gespecialiseerd zijn in het schrijven van SEO-teksten. Niet elk tekstbureau is hier even goed in. Zoek daarom naar een tekstbureau met de beste reputatie aangaande SEO-teksten.

Het redigeren of herschrijven van teksten

Ben je er tijdens het schrijven gaandeweg achtergekomen dat je geen schrijfwonder bent? Tekstbureaus kunnen jou helpen om de tekst, die inhoudelijk kloppend is, te verbeteren en vloeiender te laten lopen. Tekstschrijvers van tekstbureaus hebben vaak een grotere vocabulaire dan de gemiddelde Nederlander. Woordherhaling of redundantie halen zij er feilloos uit, dit door andere woorden te gebruiken die niet 1, 2, 3 bij jou zouden opkomen tijdens het schrijven van een tekst. Er zijn diverse tekstbureaus die beweren werknemers te hebben die grammaticaal foutloos kunnen schrijven. Duur is niet altijd beter. Een tekstbureau waarbij echter meer geld gerekend wordt voor het schrijven van een tekst, levert over het algemeen beter resultaat dan tekstbureaus die dat niet doen.

Ghostwriten, social media beheren, blogposts schrijven of contentmarketing

Wil jij graag je ideeën met de wereld delen? Heb je een product dat je aan de man wilt brengen? Heb je geen tijd om hier veel uren aan te besteden? Dan is een ghostwriter écht iets voor jou. De ghostwriter zorgt ervoor dat jouw ideeën op papier/een website komen te staan. Geef de ghostwriter enkele aanwijzingen over wat er precies in een tekst dient te komen en hij of zij gaat voor je aan de slag. Meerdere tekstbureaus bieden ghostwriters aan maar wat is nu een goede ghostwriter? Wederom kun je het wellicht eens proberen bij een marketingbureau. Tekstschrijvers van marketingbureaus zijn over het algemeen heel goed in het overtuigen van mensen. Wanneer jouw blog een bepaalde mening uitdraagt dan weet een marketingtekstschrijver deze mening zeer goed en overtuigend over te brengen. Hetzelfde geldt voor wanneer je een product of content aan de man probeert te brengen. Is jouw onderwerp voor een tekst meer politiek/wetenschappelijk/vakspecifiek van aard? Zoek dan een tekstbureau met ghostwriters die gespecialiseerd zijn in jouw desbetreffende gebied.

 

Interessant? Deel op social media!