APR Webdesign

Seo, webdesign en internetmarketing voor bewuste ondernemers

Een eigen website bouwen was enkele jaren geleden voor de meeste mensen buiten bereik.
Wanneer je eerst html en css moet leren en dan ook nog eens een beetje javascript en seo haken de meeste mensen toch snel af.

Tegenwoordig is dit gelukkig een stuk eenvoudiger door de ontwikkelingen van (gratis) CMS Systemen met drag&drop editors en sitebuilders. Hiermee is het mogelijk om, zonder een regel code te schrijven, een website op ze zetten en aan te passen.

Voordelig je eigen website bouwen, waar begin je?

Wanneer je voordelig je eigen website wilt gaan bouwen heb je eigenlijk 2 voordehand liggende keuzes. Keuze 1 is het werken met een CMS systeem en keuze 2 is het werken met een Sitebuilder.

Gezien een CMS systeem installeren soms een uitdaging kan zijn is het beginnen met het bouwen van een website met een Sitebuilder de meest laagdrempelige keuze.

Alvorens je begint met het bouwen is het handig om eerst te beginnen met Sitebuilders vergelijken.
Gezien er nog al een groot aanbod aan sitebuilders is loont het de moeite om hier vooraf wat tijd in te stoppen om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Handig is het om alvast een lijst te maken met de functies die je graag in je website wilt hebben.
Denk hierbij aan een contactformulier of een slideshow.

Heb je eenmaal duidelijk wat je in jouw eigen website wilt hebben dan kan je beginnen met het zoeken en vergelijke van diverse Sitebuilders. Denk hier bijvoorbeeld aan bedrijven als Combell, Wix en Shopify (voor een webshop).

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van de juiste Sitebuilder?

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van de juiste Sitebuilder

Naast het maken van een lijstje met wensen en functionaliteiten zijn er nog een aantal punten waarop het handig is om te letten bij het uitzoeken van de juiste Sitebuilder. Daar gaan we hieronder wat meer op in.

De Kosten (en bijkomende kosten):

De kosten en bijkomende kosten zijn erg belangrijk om goed te onderzoeken. Waar je met de ene SiteBuilder veel opties inbegrepen hebt komt het toch ook vaak voor dat je voor extra functies moet betalen.

Hoewel Sitebuilders laagdrempelig zijn om een eigen website te maken kan je met extra functies als snel omhoog gaan qua kosten. In sommige gevallen word het dan duurder dan wanneer je een website op maat laat maken.

Uitleg en ondersteuning:

Wanneer je zelf een website wilt gaan bouwen is de kans groot dat je hier en daar wat hulp nodig hebt. Aan te raden is dan ook om te zoeken naar een Sitebuilder die goed gedocumenteerd is zodat je alle uitleg en informatie kunt vinden die je nodig hebt.

Gemak:

Ook het gebruiksgemak verschilt per aanbieder. Informeer jezelf daarom goed en probeer eens een aantal verschillende gratis demo’s. Hiermee voorkom je dat je er later achter komt dat het systeem eigenlijk net even iets te ingewikkeld is om mee te werken.

Succes met het vinden van de juiste Sitebuilder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *