APR Webdesign

Seo, webdesign en internetmarketing voor bewuste ondernemers

Wanneer je meer bezoekers op jouw website wilt genereren, is zoekmachine optimalisatie (SEO) cruciaal. Hoe hoger je site in Google staat, hoe meer bezoekers op jouw site klikken. Hoe krijg je het voor elkaar om hoger in Google te staan? Wat doet lokale SEO voor de positie van jouw website? Wij leggen het uit in dit artikel.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

SEO omvat het verbeteren van jouw website om hogerop te komen in de volgorde van zoekresultaten in Google. SEO bestaat uit drie elementen. Namelijk content, techniek en linkbuilding. 

Onderzoek wijst uit dat de bovenste drie zoekresultaten de hoogste CTR (Click Through Rate) hebben. Bezoekers komen nauwelijks op de tweede pagina van Google. Het is dus van belang om een zo hoog mogelijke positie in Google te verkrijgen.

Het algoritme van Google

Hoe bepaalt Google de positie van jouw website binnen de zoekresultaten? Met het algoritme. Google gebruikt dit algoritme om je website op verschillende factoren te crawlen. 

De reden dat er strenge eisen zijn voor zoekresultaten, is dat Google relevante en kwalitatieve zoekresultaten wil aanleveren. Zoekresultaten moeten nauw aansluiten op de zoekintentie van de zoeker.

Het algoritme kenmerkt zich als mysterieus en complex. Het complete algoritme is lastig te ontrafelen. Wel zijn er een aantal factoren bekend die meespelen bij de ‘’ranking’’. Deze factoren zijn tevens leidend voor het optimaliseren van jouw website.

Ranking van organische zoekresultaten

Het algoritme van Google is de basis voor de zogenoemde ‘ranking’ van zoekresultaten. Met ranking wordt de rangschikking van organische zoekresultaten bedoeld. De volgorde van de resultaten bepaalt Google aan de hand van honderden factoren.

Een ingreep van de belangrijkste ranking factoren:

  • een veilige en toegankelijke website;
  • mobielvriendelijkheid van de website;
  • domein autoriteit;
  • kwalitatieve content;
  • laadsnelheid van webpagina’s.

3 tips om hoger in Google te komen

Er zijn meerdere wegen naar Rome. Dit geldt gelukkig ook voor de SEO van jouw website. Door de honderden factoren die Google gebruikt om je website te beoordelen, is het soms lastig om de bomen door het bos te zien. Ik geef je 3 tips waarmee je hoger in Google terecht kan komen.

1. Relevante content

Google crawlt jouw content om te bepalen of de website relevant genoeg is om te tonen aan een zoeker. Voer zoekwoord onderzoek uit om achter de daadwerkelijke zoekintentie van de bezoeker te komen.

2. Monitor de technische kant van SEO

Houd de kwaliteit van de gebruiksvriendelijkheid op peil. Maak je website sneller en zorg dat de structuur van je website concreet is. Zorg dat Google gemakkelijk jouw website crawlt.

3. Verkrijg kwalitatieve backlinks

Websites van hoge kwaliteit ‘lekken’ waarde door naar jouw website. Blijf kritisch op de websites die naar jouw site mogen linken.

Kom hoger in Google met lokale SEO

Vergroot de online vindbaarheid van jouw website met lokale SEO. Lokale bedrijven krijgen prioriteit tegenover grote bedrijven die op nationaal level opereren. 

Wanneer een zoeker online op zoek is naar koffie, is het koffietentje om de hoek relevanter om te tonen dan de Starbucks van 20 kilometer verderop.

Een aantal punten die belangrijk zijn bij de inzet van lokale SEO:

  • verkrijg reviews van tevreden klanten;
  • zorg dat praktische informatie (bijvoorbeeld openingstijden) accuraat is;
  • optimaliseer de mobiele website;
  • maak gebruik van lokale zoekwoorden.

Kortom, lokale SEO heeft groot effect op de online zichtbaarheid van jouw website. Het is cruciaal om de mobiele versie van jouw site te optimaliseren. Google ziet dat jouw onderneming het goed doet op regionaal niveau. Dat zie je terug in de ranking van zoekresultaten!
Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen. Bekijk zijn website voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *