APR Webdesign

Seo, webdesign en internetmarketing voor bewuste ondernemers

Een webdesigner is iemand die een website vormgeeft en bepaalt hoe het aanzicht eruitziet. Een eerste indruk is erg belangrijk. Ziet de website er amateuristisch uit dan haken bezoekers af en kijken ze elders. In veel sectoren is de concurrentie moordend en maakt het uiterlijk van een site een groot verschil. Met de cursus webdesigner worden kun jij de doorslag geven voor online succes.

Opleiding volgen

Waar kun je het beste een opleiding tot webdesigner volgen? Als je geluk hebt dan ben je naar een plaatselijke mbo- of hbo school geweest. Als student heb je nog geen volledige baan en kun je op je gemak het vak leren. Ook het feit dat er een leraar in de buurt is scheelt een hoop tijd. Iemand die het even voordoet is zoveel gemakkelijker dan wanneer je het zelf moet uitzoeken. Ben je nog jong dan is school de beste keus.

Cursus Webdesigner

Een goed alternatief voor school is een cursus webdesigner. Deze cursussen zijn er in allerlei soorten en maten. Bekende namen zijn LOI en NTI. NHA en Laudius richten zich vooral op de onderkant van de markt. Een prima opleiding is de hbo thuisstudie Communication en Multimedia Design. Deze thuisstudie heeft hetzelfde niveau als dagonderwijs. Het is niet goedkoop maar de kosten van de opleiding mogen van de inkomstenbelasting worden afgetrokken. Zie je 3 jaar studeren in de avonduren niet zitten dan zijn er ook kortere cursussen. Welke cursus geschikt voor je is hangt af wat je er mee wilt doen. Is het om er een nieuwe baan mee te vinden, bijverdienste, hobby of vereniging?

Opleidingsinstituut

Een opleiding bij een particulier opleidingsinstituut heeft het voordeel dat je klassikaal werkt en je de leraar direct vragen kunt stellen. Het is meer praktijkgericht dan een thuisstudie. Nadelen zijn de hogere kosten, locatie (is het in de buurt?) en de vaste tijden dat de les gegeven wordt.

Volksuniversiteit

De 75 volksuniversiteiten in Nederland zijn veelal gevestigd in bibliotheken. De Volksuniversiteit is gespecialiseerd in creatieve opleidingen maar ze hebben ook aanbod in digitale cursussen. Denk hierbij aan iPad gebruik voor senioren en digitale fotografie. De Volksuniversiteit Den Haag biedt een cursus webdesign aan van 6 lessen van 2 uur.

Baankansen

De baankansen in de ict zijn goed want het aantal websites blijft maar groeien. Hoe hoger je opleiding, hoe meer kans op een goedbetaalde baan. Veel webdesigners werken als freelancer. Het is een ideale baan voor thuiswerken. Kun je ook programmeren en/of heb je verstand van SEO dan vergroot je de kansen op werk en op een hoger salaris. Een freelancer kan 35 tot 100 euro per uur verdienen afhankelijk van de ervaring en opleiding. Een webdesigner in loondienst verdient tussen de 38.000 – 75.000 euro. Het is wel zaak om je regelmatig te laten bijscholen want de ontwikkelingen gaan nergens zo hard als in de ict.

ICT beroepen

Een web developer is iemand die een website ontwikkelt. Degene die zich bezig houdt met de voorkant van de website noemen ze een Front-end web developer. Deze developers werken vaak samen met webdesigners. Back-end developers houden zich vooral bezig met het gedeelte wat niet zichtbaar is voor de bezoekers zoals de database, server en applicatie. Iemand die beide specialisaties beheerst is een Full-stack developer. Over het algemeen verdienen developers een hoger salaris dan webdesigners. Heb je interesse in een ict beroep of wil je webdesigner worden maar beschik je niet over de juiste kennis? Met een universitair diploma loont het zeker de moeite om te solliciteren. Veel bedrijven bieden een interne cursus of IT traineeship aan. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op thuisstudie.net waar veel ict cursussen staan vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *