APR Webdesign

Seo, webdesign en internetmarketing voor bewuste ondernemers
De voordelen van betere online vindbaarheid - SEO voor lokale ZZP en MKB bedrijven-min

De voordelen van betere online vindbaarheid – SEO voor lokale ZZP en MKB bedrijven

Als ZZP-er of MKB-ondernemer weet je hoe belangrijk het is om jouw bedrijf te laten groeien en om je online aanwezigheid te verbeteren. Maar hoe weet je of je op de juiste manier bezig bent en waar je moet beginnen?

In dit artikel gaan we verder in op wat SEO (zoekmachine optimalisatie) voor jouw  onderneming kan betekenen.

Meer bezoekers, meer leads en meer omzet

SEO is het proces van het optimaliseren van je website en online aanwezigheid zodat je hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines komt te staan. Dit betekent naast meer bezoekers op jouw website ook meer leads en uiteindelijk ook meer omzet.

Hoewel dit natuurlijk erg goed klinkt zul je je misschien afvragen waarom en hoe SEO eigenlijk voor meer bezoekers, leads en een hogere omzet kan zorgen. Hieronder benoemen we 5 voordelen van SEO die hier allemaal aan bijdragen.

Wat voor voordelen heeft SEO voor lokale ZZP en MKB bedrijven?

Zoals hierboven al genoemd is er een reden waarom SEO een interessante investering is die op termijn serieus kan bijdragen aan de groei van jouw onderneming.

Hieronder lees je in het kort over de voordelen van het inzetten van zoekmachine optimalisatie voor jouw onderneming:

 1. Vertrouwen bij potentiële klanten:
  Als je bedrijf gemakkelijk vindbaar is via Google zullen potentiële klanten je sneller vinden en dus sneller zaken met je doen. Omdat je goed vindbaar bent wordt jouw bedrijf als betrouwbaar en serieus gezien.
 1. Meer bezoekers op jouw website:
  Als je hoger in Google staat zullen meer mensen je website bezoeken. Dit betekent direct en/of indirect meer leads en omzet voor jouw bedrijf.
 1. Meer kans op conversie:
  Omdat er meer bezoekers op je website terecht komen heb je ook direct meer kans op conversie. Wanneer je ervoor zorgt dat je website goed is ingericht zorg je voor een goede gebruikerservaring op je website. Als je website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is dan zullen bezoekers sneller geneigd zijn om contact met je op te nemen of om een aankoop te doen.
 1. Voordeel ten opzichte van concurrenten:
  Als je hoger in Google staat dan je concurrenten heb je een concurrentievoordeel.  Dit is dan ook de reden dat er vaak meerdere bedrijven strijden om de eerste pagina in de zoekmachines. Wanneer je boven jouw concurrenten staat is de kans groter dat de klanten eerst naar jou toe gaan.
 1. Lange termijn strategie:
  SEO is een investering in de toekomst van je bedrijf die zichzelf terugverdient. Als je je online vindbaarheid verbetert zal dit op de termijn bijdragen aan de groei van jouw bedrijf!

Tips voor SEO optimalisatie voor lokale ZZP en MKB bedrijven

Nu je hebt gelezen waarom het vergroten van je online vindbaarheid jouw bedrijf kan helpen met groeien vraag je je misschien af hoe dit dan gaat.

Hieronder benoemen we een paar veelgebruikte seo-technieken:

Tips voor SEO optimalisatie voor lokale ZZP en MKB bedrijven

 1. Keyword onderzoek:
  Maak gebruik van keyword-onderzoek om te bepalen welke zoekwoorden relevant zijn voor je bedrijf en branche. Het is belangrijk om deze zoekwoorden te gebruiken op jouw website en in je content voor een betere online vindbaarheid.
 1. Content marketing:
  Maak gebruik van content marketing om je website te verrijken met waardevolle en unieke inhoud. Hierdoor zal Google jouw website hoger waarderen en zullen bezoekers langer op je website blijven. Wanneer je hiervoor ook nog eens gebruik maakt van bepaalde technieken om je content beter te ordenen en in te delen kan dit veel autoriteit toevoegen en voor extra bezoekers zorgen.
 1. Technische SEO:
  Zorgdragen voor een technisch geoptimaliseerde website wordt steeds belangrijker. Hierdoor zal Google jouw website sneller en efficiënter kunnen indexeren (opnemen in de resultaten) en zorg je ervoor dat de zoekmachines je website beter begrijpen. Ook dit zorgt weer voor een hogere positie in de zoekmachines en dus voor meer bezoekers.
 1. Linkbuilding:
  Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar je eigen website. Dit is belangrijk voor jouw online vindbaarheid omdat Google links als aanbevelingen ziet. Wanneer deze links relevant zijn (let op: relevantie is een vereiste!) laat je aan Google zien dat je belangrijk bent en zullen de zoekmachines dit belonen met een hogere positie in de zoekresultaten.
 1. (Mobiel) design en gebruikerservaring:
  Naast het bovengenoemde is ook de ervaring van de bezoekers op jouw website erg belangrijk. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de kans groter is dan jouw bezoeker zich laat converteren naar lead of klant maar ook is dit tegenwoordig een factor bij het bepalen van je posities in de zoekmachines.

Dit zijn een paar tips voor SEO optimalisatie voor lokale ZZP en MKB bedrijven. Er is nog veel meer wat je kunt doen om de online vindbaarheid van jouw website te verbeteren.

Voor sommige aanpassingen aan je website heb je technische kennis nodig. Hoewel het allemaal zelf te leren is (met wat geduld en inspanning) kan het soms de moeite lonen om samen te gaan werken met een SEO Bureau.

SEO: Een belangrijke marketingstrategie voor lokale ZZP en MKB bedrijven

SEO is een belangrijk onderdeel van je online marketingstrategie. Het is belangrijk om te investeren in SEO omdat het op de lange termijn bijdraagt aan jouw bedrijfsgroei.

Het helpt als je je website optimaliseert en investeert in o.a. content marketing en linkbuilding. Wanneer je dit doet zul je zien dat je online vindbaarheid verbetert en je meer bezoekers op je website gaat krijgen.

Wij helpen je graag!

APR Webdesign biedt graag hulp aan bij het versterken van je online vindbaarheid. Wij zijn gespecialiseerd in SEO, webdesign en online marketing en kunnen je helpen om jouw bedrijf te laten groeien.

Heb je vragen of wil je graag de mogelijkheden voor een samenwerking bespreken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

#mkb #zzp #freelance #seo  #bedrijf #mkbbedrijf  #strategie  #specialist #onlinemarketing #webdesign #omzet #samenwerken #zoekmachineoptimalisatie #online #vindbaarheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *